ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Trendy při akvizici zákazníků v on-line světě

Trendy při akvizici zákazníků v on-line světě
Možností, jaké kanály využít a jak je maximálně vytěžit, je nespočet. Které ověřené kanály reálně fungují? Z kterých kanálů získáte nejen nové návštěvníky webu, ale i skutečné – platící zákazníky? Odpovědi a další informace naleznete v sérii textů.

PPC kampaně
Ano, pokud chcete na Váš web přivést ty správné zákazníky a vytěžit z nich maximum, základem jsou PPC kampaně. Efekt správně nastavených PPC kampaní je v dnešní době velmi vysoký. U velkých českých e-shopů s milionovými obraty patří PPC k základním akvizičním kampaním. Řečí čísel lze tvrdit, že více než 20% nových zákazníků získávájí velké e-shopy právě prostřednictvím PPC kampaní, přičemž konverzní poměr z těchto kampaní se blíží k 0,90%. Pokud tato čísla získávají velcí hráči na poli e-commerce, lze předpokládat, že relevantní PPC kampaně budou stejně dobře fungovat i u středních a menších e-shopů.
V dnešním online světě jsou kvalitní PPC kampaně a zkušený PPC specilista základ.

PPC statistiky, které je dobré znát
  • Celosvětově spotřebitelé provádějí více než 160 miliard vyhledávání měsíčně pouze na Googlu.
  • Přibližně dvě třetiny lidí, kteří kliknou na PPC reklamu ve vyhledávači Google, tak činí, když hledají věci související s nákupem produktů.
  • Google hlásí, že vyhledávací reklamy mohou zvýšit povědomí o značce až o 80% a spotřebitelé tak budou mít větší pravděpodobnost, že si budou pamatovat vaši značku a komunikovat.
  • 40% všech kliknutí provedených na stránkách s výsledky vyhledávání (Google) připadají na tři nejlepší reklamy z každé stránky.
  • Podle SocialMediaToday, více než 7 milionů inzerentů investovalo celkem 10,1 miliardy USD do PPC reklam v průběhu roku 2017.
  • 40% značek chce zvýšit svůj PPC rozpočet, což potvrzuje, že se jedná o účinný a lukrativní nástroj pro obchodníky.
  • Největší výdaje na PPC kampaně v letech 2017-18 pocházely z retailu, vzdělávání, vydavatelství a cestování.
Datum zveřejnění 17.06.2019 11:33:45 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.