ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

PPC reklama na Slovensku – využívat Etarget?

PPC reklama na Slovensku – využívat Etarget?
Jak Etarget funguje?
Etarget nabízí kromě textové reklamy i bannerovou reklamu, videoreklamu a tzv. nativní reklamu, která se přirozeně přizpůsobí obsahu každé stránky. Z výše uvedených typů reklam vyplývá, že primárním úkolem Etargetu je obsahová reklama, která globálně funguje spíše jako podpora značky. Nicméně, pro inzerenty na Slovensku je Etarget důležitým PPC kanálem nejen při využití obsahové, ale i textové reklamy. Jak Etarget uvádí, textová reklama se zobrazuje v partnerské síti, do které patří stránky od velkých zpravodajských webů až po malé specializované weby (blogy, apod.). Nastavení textové reklamy je poměrně jednoduché. Bez ohledu na výši vašeho rozpočtu ji můžete cílit nejen podle klíčových slov, ale i podle kategorií stránek, zájmů vašich potenciálních zákazníků, atd. Na rozdíl od známějších systémů Google Ads a Sklik, zadáváte klíčová slova v Etargetu pouze v jednom, přesném tvaru. Dle Etargetu by klíčová slova měla vystihovat nejen váš produkt, ale i zájmy vašich zákazníků.

Jaká je cena textové reklamy?
Průměrná cena za kliknutí je individuální. Ceny slov se určují v aukci, takže ceny se nenastavují přímo, ale přes zadání maximální ceny, kterou jste ochotni zaplatit za jeden klik. V nastavení rozpočtu vždy vidíte tzv. doporučenou cenu, která je vázaná na váš výběr klíčových slov (viz obrázek níže). Cena se pohybuje od 0,15 eura za proklik.

Obr. č. 1 - Nastavení rozpočtu
1-(1).jpg


Závěr: konverze při našem testování = 0
Pakliže budete reklamu na Etargetu vyhodnocovat jako podporu značky, případně budete k reklamě přistupovat jako k možnosti zviditelnění vašich produktů v zahraničí, budete s Etargetem spokojeni. Naopak, pokud očekáváte, že vám Etarget bude pravidelně přinášet konverze, budete zklamaní. Po celou dobu našeho testování nám z Etargetu nepřišla jediná konverze. Přesto, že je tvorba reklam a celková orientace v Etargetu velmi jednoduchá, jedná se o reklamní systém, který je spíše „doplňkový“ a návratnost investic do něj je prakticky minimální.

Rady a tipy
  1. Pokud se rozhodnete inzerovat na Slovensku, nezapomeňte využít odkaz na slovenskou verzi programu www.etarget.sk, kde si snadno založíte profil a můžete začít.
  2. Podpora na Etargetu funguje velmi rychle a spolehlivě. Stačí využít kontakty na Hotline, které naleznete v hlavní nabídce pod sekcí „Pomoc“.
  3. Při nastavení textové reklamy využijte prémiové stránky, kde se vaše reklamy budou zobrazovat.
  4. První vklad, který můžete uskutečnit bankovním převodem nebo kartou, má minimální hranici 60 eur.
  5. Peníze, které vložíte do slovenského účtu, lze kdykoliv přeposlat na jiný účet, dokonce i na účet v české verzi programu.

 
Datum zveřejnění 16.08.2019 11:36:48 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.