ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Budoucnost prodeje luxusního zboží je on-line

Budoucnost prodeje luxusního zboží je on-line
Burberry, Chanel, Gucci, Fendi, Rolex, Piaget, Hermes a další již pochopili, že mileniálové (lidé ve věku 23–36 let) představují velmi významnou kupní sílu s nezanedbatelnými příjmy, která je zvyklá nakupovat na internetu. Společnost Gucci uvádí, že mileniálové tvoří téměř 50 % veškerých jejích prodejů. Nabídnout svým zákazníkům možnost nakupovat online tak není možnost, ale stává se to nutností.
 
E-shopy s luxusním zboží mají však svá specifika, kterými se od klasického elektronického obchodu liší. Ostatně, jako ve světě mimo internet. Ve Sprinx Systems jsme pro naše zákazníky připravili několik analýz, ze kterých vyplynulo pár zásadních požadavků, které musí každý e-shop s luxusním (drahým) zbožím splňovat.
 
V prvé řadě, pokud chcete prodávat drahé zboží, i váš e-shop musí vypadat draze. V online prostředí platí podobné zásady, jako v kamenných prodejnách. Nakupující musí být ohromen a získat důvěru. Vyplatí se co nejvíce využívat profesionální fotografie s možností zoomu – protože luxusní zboží dělají právě detaily. Ať už je to zajímavý vzorek na látce, speciální šev, luxusní ciferník – detail je to, co mimo značky prodává. Například v oblasti módy vidíme nastupující trend v podobě 3D prezentace sortimentu a výrobci kosmetiky jdou ještě dál a experimentují s rozšířenou realitou (AR), kde si zákazník může nanášet virtuální vrstvy make-upu na svůj virtuální obličej.
 
Velkou roli u luxusních značek hrají příběhy, které rezonují. Jsou často odvyprávěné profesionálními fotografiemi, v příjemném prostředí a s hezkými lidmi. Například minifilm Burberry, mapující 160 let historie firmy, vidělo již 15,5 milionů lidí. U stránek klaďte také důraz na správnou typografii a zážitek návštěvníka nerušte vyskakovacími okny nebo bannery. Ty na e-shop s luxusním zbožím rozhodně nepatří. Design stránek by měl být světlý, čistý a minimalistický. Tím více přitáhnou pozornost samotné produkty a právě detaily, které na nich zákazníci milují.
 
Luxusní zboží lze prodávat online jako cokoliv jiného, ale spotřebitelé budou očekávat vysokou úroveň služeb a atmosféru, která jim bude připomínat špičkový maloobchodní butik.
 
Datum zveřejnění 15.08.2019 11:40:19 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.