ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jaký je rozdíl mezi Marketingem 4.0 a Marketing & Sales automatizací?

Jaký je rozdíl mezi Marketingem 4.0 a Marketing & Sales automatizací?
Každý, kdo se alespoň trochu zajímá o marketing či business, musel v poslední době narazit na pojmy, jako je „Marketing and Sales Automation“ či „Industry 4.0“. Zatímco první termín ukrývá automatizaci marketingových a obchodních procesů, Industry 4.0 lze zjednodušeně popsat jako propojení digitálního a výrobního prostředí. Právě z Industry 4.0 se v poslední době stal natolik populární buzzword, že se na jeho vlně vezou i další obory. Mezi odbornou veřejnost tak začínají prosakovat i pojmy jako „Design 4.0“ či „School 4.0“. Dle mého názoru je jen otázkou času, než se dočkáme dalších, leckdy možná i vtipných variací.

Ti, kdo pravidelně sledují články z dílny Sprinx, mohli v minulém měsíci narazit na publikovaný text Marketing 4.0 nabízí možnosti pro inovativní a připravené firmy, ve kterém jsme do business slovníčků připsali nový pojem, končící na „4.0.“

Nejsem sice odborníkem na Design 4.0 a School 4.0, troufám si však říct, že ani jeden z těchto pojmů nemá nic společného s Industry 4.0. Naproti tomu náš Marketing 4.0 z jeho principů přímo vychází. I to je důvod, proč jsme si dovolili s tímto novým pojmenováním vyjít na světlo.

Po záplavě čtyřek a nul Vás už ale jistě zajímá odpověď na úvodní otázku. Jaký je tedy ten rozdíl mezi Marketingem 4.0 a marketingovou a obchodní automatizací? Odpověď bude prostá. ŽÁDNÝ.

V marketingu, jak známo, nikdy není na škodu být jiný a zaujmout. Marketing 4.0 je naším novým, originálním pojmenováním pro automatizaci marketingu a obchodu. Jak bylo naznačeno výše, k jeho volbě nás inspirovala podobnost principů s již zaběhnutým pojmem Industry 4.0. Termín se navíc příjemně zkrátil. Obsah však zůstává stejný – a pod Marketingem 4.0 se tím pádem ukrývá mnoho zajímavého.

Oč se ve zkratce jedná? O softwarové řešení, které se snaží v ideální chvíli zasáhnout potencionálního zákazníka. Jak? Sdělením na míru. Cílem je  ovlivňovat nakupujícího v nejdůležitější fázi nákupního procesu – tedy před oslovením obchodníka či před nákupem zboží. Přesně definovaným postupem se tedy snažíme klienta postupně dovést až ke konečné fázi nákupu. Ideální řešení tak sbírá informace o potencionálních zákaznících, skóruje jejich kvalitu a třídí je tak, aby jim v nejlepší možnou chvíli předložil personalizované sdělení, přesně na míru uzpůsobené jejich potřebám. V případě B2B firem software vše předává obchodnímu oddělení. Toto vše se navíc děje automaticky - a prakticky v reálném čase.

Marketing and Sales Automation je již delší dobu trendem. My jen můžeme doufat, že se v predikcích pro rok 2017 nově uchytí termín Marketing 4.0. Ale i kdyby se to nepoštěstilo, není proč plakat. Nejdůležitější totiž je, aby se tento marketingový trend konečně naplno přesunul z per novinářů a blogerů do běžné praxe firem. A právě v této sféře si Sprinx klade ty nejvyšší cíle. Stát se v implementaci těchto řešení minimálně jedničkou na domácím trhu.
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.