ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Instagram jako prostor pro e-commerce

Instagram jako prostor pro e-commerce
V USA je marketing na Instagramu takovou samozřejmostí, že jej využívá 75 % společností.

Podle výzkumu agentury TrackMaven, provedeném na tisícovce followerů, je interakce uživatelů u příspěvků na Instagramu osmkrát vyšší než na Facebooku. Ne nadarmo je celá plocha fotografie tlačítkem pro vyjádření zájmu.

Zájem o příspěvek v kruhu sledovatelů se totiž očekává. Nedávno mě překvapila lektorka angličtiny sdělením, že mi svůj zážitek z přechodu Malé Fatry přece nebude opakovat, když už ho tak hezky popsala do Insta příběhu. Když už se tedy do kruhu sledovatelů dostanete, zájem je zaručený.

Jak dosáhnout zapojení uživatelů?
Zobrazování příspěvků řídí sofistikovaný algoritmus, který každému zobrazuje jen nejlepších 30 % příspěvků, a to zejména podle zájmů uživatele a jeho předchozích interakcí. Z toho plyne, že náš obsah musí být lepší, než má 70 % konkurence. Na našem trhu je k tomu stále prostor, protože Instagram zde není tak komerčně přesycený – vždyť aktivní účet má jen 6 % českých e-shopů (dle studie Reshoper.cz).

Zaujměte svým profilem
Cesta do kruhu vede velmi často přes profil. Pečlivě tedy vybírejte profilovou fotografii a do popisu profilu použijte poutavé informace. Nezapomeňte na URL adresu e-shopu, protože ta u klasických příspěvků není klikatelná – to je výsadou placených příspěvků.

Jak se dostat do kruhu?
Na začátku je důležité dostat se do toho správného zájmového kruhu. Nejsnadnější cestou jsou promo příspěvky a hlavně jejich zacílení. Tvořte videa, protože ta vzbudí zájem až o 20 % častěji a propagace je pak levnější.
Důležitý je neprodejní obsah, protože udržuje pozornost komunity. Vkládejte své produkty do neobvyklých situací a podněcujte komentáře.

Vyberte si influencera
Dřív nebo později vás sám osloví některý z influencerů s nabídkou spolupráce. Lepších výsledků ale dosáhnete, když si influencera vyberete sami tak, aby dobře zapadl do kruhu zájmů. Taková spolupráce může přinést více než placené příspěvky, protože lidé svému kruhu věří.

Plánujte příspěvky
Že při veškeré operativě kolem e-shopu nemáte na tvorbu pravidelných a kvalitních příspěvků čas? Vytvořte příspěvky dopředu, například během jednoho dne, a naplánujte jejich zveřejnění na následující měsíc. Tento přístup je efektivnější a ušetří čas – naladit se na kreativní vlnu totiž vždy nějakou chvíli zabere.

Instagram Checkout
Instagram nedávno představil službu Checkout, která umožňuje dokončit nákup produktu již v aplikaci Instagramu. Je to vlastně nový Marketplace, kde jsou dodací a platební údaje po první objednávce uloženy pro příští nákupy u dalších obchodníků. Checkout zatím funguje jen v USA, ale implementovali jej největší brandy jako Nike, Adidas nebo Dior. Neradi předáváme správu nákupního procesu třetí straně, ale pro uživatele Instagramu toto řešení dává smysl, protože velmi interagují ve svém kruhu, ale o to méně odbíhají na externí weby.

IG Stories
Při testování úspěšnosti příspěvků nezapomeňte na IG Stories, které dnes mají větší míru zapojení uživatelů než klasické příspěvky. V případě delšího videoobsahu využijte IG TV, nezveřejňujte však stejná videa jako do Stories.
Chcete-li kolem svého e-shopu vybudovat komunitu a jste-li připraveni věnovat čas tvorbě obsahu, neváhejte začít psát své IG Stories.
 
Pod čarou
85 % uživatelů je ve věku mezi 16 a 24 lety a používají Instagram častěji než Facebook.
Datum zveřejnění 21.01.2020 12:16:06 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.