ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kentico na Microsoft Azure: Jaké jsou možnosti

Kentico na Microsoft Azure: Jaké jsou možnosti
Microsoft Azure patří k jedné z nejrozšířenějších světových cloudových služeb, využívaných především velkými světovými korporacemi. Microsoft uvádí, že 85% firem z žebříčku Fortune 500 využívá jejich cloud, po světě obsluhuje 32 datových center. Jak je na tom Microsoft Azure a Kentico? Platforma Kentico nabízí poměrně přesnou dokumentaci přípravy řešení v Azure, které může nabývat několika podob. Pojďme si je základně projít.
 
Azure Web Apps
Web Apps jsou nejjednodušším způsobem, jak využít Microsoft Azure pro Kentico platformu. Výhoda je v rychlosti implementace a deploymentu nových verzí projektu - at'už skrze FTP či Web Deploy, změny lze realizovat v rámci prostředí Visual Studia. Nevýhodou je pak malá kontrola a nemožnost přímého přístupu na server.
 
Azure Cloud Services
Jedná se o vůbec první a vlastně tradiční možnost, kterou Azure svým klientům nabízelo, ještě před představením Web Apps a Virtual Machines. Oproti Web Apps zde existuje větší kontrola nad celým řešením, nicméně vykoupená náročnější přípravou realizace a složitějším deploymentem. Vývoj projektu je třeba vést jako Kentico Azure Project. Azure zde pracuje se snapshotem celé aplikace, což reálně znamená kompletní deployment u jakékoliv změny aplikace.
Z těchto důvodů Kentico doporučuje spíše využít v dnešní době jednodušší Web Apps.
 
Azure Virtual Machines
Vývoj v prostředí Virtual Machines je velmi blízký klasickému vývoji, kde je možnost plné kontroly ve všech aspektech. Pro deployment lze využít Visual Studio, nejrůznější potřebné služby, customizace a integrace lze řídit pomocí remote desktop. Lze využít různé operační systémy pro různé aplikace, lze pracovat s mnoha konfiguracemi SQL Serveru, BizTalk Serveru, atd. Jedná se zkrátka o komplexní řešení pro větší projekty, kde s výčtem možností a kontroly přichází ovšem i požadavky na náročnější setup projektu.
 
Jestliže uvažujete pro svůj Kentico projekt Microsoft Azure Cloud, pak doporučujeme využít Azure Web Apps, v případě že potřebujete u rozsáhlejšího projektu s pokročilým nastavením a customizacemi více kontroly, vhodnou volbou jsou Azure Virtual Machines.
 
V rámci Web Apps a Cloud Services nabízí Kentico od verze 9 navíc několik výrazných vylepšení, jako je vylepšená synchronizace a automatické škálování pro webové farmy, či rozšířená práce s cashováním.
Datum zveřejnění 23.05.2016 12:50:18 od | 0 komentářů
Tagy: azure, cloud, microsoft
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.