ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Platební metoda roku 2019? Mobilní peněženka!

Platební metoda roku 2019? Mobilní peněženka!
Vysoká koupěschopnost generací X a Y nově doplňuje i nastupující generace Z. Lidé narození mezi roky 1995 a 2012 se vyznačují tím, že neznají život bez mobilních zařízení a internetu. To do značné míry ovlivňuje i jejich chování nejen v online prostředí. Očekávájí komfort a je velmi snadné je odradit od uskutečnění nákupu jen tím, že proces dokončení objednávky může mít příliš mnoho kroků, platba je složitá a nejde ji zrealizovat v reálném čase (bankovní převod), nebo dostatečně nerespektuje rychlý životní styl nastupující generace.

Když bychom měli odhadnout, jaká tři klíčová slova budou symbolizovat moderní platební metody pro rok 2019, pak to bude právě mobilní, jednoduchý a rychlý. A protože mobilní telefon je něco, co prakticky neustále nosíme při sobě, stále větší oblibě se těší mobilní (digitální) peněženky.

Podle serveru RetailDive se očekává, že v roce 2019 budou mobilní peněženky na světě instalovány až na 2,1 miliardě zařízení a EMarketer předpokládá, že v letošním roce poroste obchod s mcommerce o 37,9%  (např. mobilní POS, použití QR kódů atd.). Peněženka může obsahovat kreditní karty, debetní karty, letenky, řidičský průkaz, kartičku zdravotní pojišťovny, karty odměn a loyalty programů. A právě věrnostní programy jsou tím, co by mělo motivovat i starší generace nakupujících ke změně svých platebních zvyků.

Většímu rozšíření mobilních peněženek nahrává i velký posun v zabezpečení mobilních zařízení. Biometrie si našla cestu i na levnější zařízení v podobě čtečky otisku prstů, u těch dražších zařízení již začíná být standardem i rozpoznávání tváře. Při spojení s dvoufaktorovou autentizací jsou již platby z mobilních zařízení velmi uspokojivě zabezpečeny.

Online platební metody tak stále více získávají na oblibě i v případech, kdy si zákazníci zboží vyzvedávají na prodejně, případně volí doručení zboží s dobírkou (dva stále nejoblíbenější způsoby vyzvednutí zboží dle Heureka.cz). Proto je dobré tento trend respektovat. Avšak stále je nutné vyhodnocovat data z prodejů, mluvit se svými zákazníky a zjišťovat, jaké mají preference. Protože každý e-shop a každý zákazník je unikátní.
Datum zveřejnění 18.06.2019 11:31:50 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.