ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Multikanálový prodej v e-commerce

Multikanálový prodej v e-commerce
Co může omnichannel obchodníkovi nabídnout?
Obchodník především ještě lépe pozná svého zákazníka a velmi často zaznamená i přímý nárůst prodejů díky sjednocení procesů online prostředí a kamenné prodejny. Podmínkou je ale správná integrace a propojení obou kanálů prodeje.
 
Jak s omnichannelem začít?
Analyzujte své prostředí (které je vždy velmi specifické) z pohledu obchodu i zákazníka. Začněte soupisem všech systémů používaných ve firmě (účetnictví, ERP, web, skladové nástroje, evidence reklamací atd.) a pokračujte revizí systémů a prodejních procesů. Pak budete schopni detekovat systémy, které spolu nejsou navzájem propojeny a zároveň identifikovat úzká místa, kde například nefunguje automatický import dat.

Druhou stranou mince je zákaznický pohled. Vyzkoušejte si jako anonymní zákazník celý prodejní proces, komunikujte se svojí zákaznickou podporou a vyzkoušejte si vrácení zakoupeného zboží. Právě tak můžete nejlépe identifikovat nelogičnosti v procesech, zbytečné prostoje nebo místa, kde vzniká prostor pro chyby, a získáte přehledný obrázek o tom, co vše je třeba změnit či zlepšit.
S výsledky analýzy se obraťte na zavedeného dodavatele e-commerce řešení. Vyhněte se přitom upravovačům krabicových řešení nebo tvůrcům malých e-shopů.
 
Ve Sprinx Systems řešíme rozsáhlé obchodní systémy pro některé z největších českých internetových obchodníků a z praxe víme, že se na úpravách a rozvoji e-commerce řešení nevyplatí šetřit. Náklady se vám brzy vrátí nejen v navýšených prodejích a spokojenějších zákaznících, ale třeba i ve formě úspor mzdových nákladů.  
Datum zveřejnění 15.03.2019 11:14:38 od | 0 komentářů
 
0
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.