ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Stav ecommerce v Rusku

V roce 2013 nakoupilo v Rusku na Internetu téměř 30 milionů Rusů, což představuje 23 procent populace 18 a více let. Ecommerce trh se primárně skládá z malých prodejců a je velice rozstříštěný. V Rusku existuje 39 000 eshopů (pro porovnání – v ČR jich je zhruba 37 000), ale méně jak 20 jich má obrat vyšší jak sto tisíc dolarů, tzn. 2 miliony korun. Nicméně ecommerce trh v Rusku roste dvacetiprocentním ročním tempem. Mezi lídry ruských online prodejců lze zařadit především Ozon.ru, což je takový ruský Amazon, respektive český Mall, a Ulmart.ru, který má hodně podobného s Alzou.

Důležitou součástí ecommerce procesu jsou v Rusku kurýři. Ti při dodání zboží online čekají, až si zákazník objednané zboží vyzkouší a pokud je spokojen, inkasují hotovostní platbu, která je tak nejhlavnějším způsobem úhrady.

Nejpopulárnější sortiment prodávaný online je módní zboží (oblečení, obuv, módní doplňky), kosmetika, elektronika a autodíly. V tomto roce došlo k nárůstu prodeje dětských plen a dalšího dětského zboží.

Mezi největší faktory dusící rozvoj ecommerce v Rusku lze zařadit nedostatek kvalifikovaných lidí v oblastech jako jsou IT, marketing, logistika, atd., špatná infrastruktura a s ní související logistika, a nakonec i nedostatek investičního kapitálu. (Zdroj: PracticalEcommerce)
Datum zveřejnění 13.11.2014 16:47:56 od | 0 komentářů
 
1
Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.
 Security code

Blog

Informace ze světa e-commerce a online marketingu, s vyšším zaměřením na CMS a marketingovou platformu Kentico a její výhody v těchto oblastech.

Poslední příspěvky

  • Žádné poslední příspěvky.